50PLUS wil dat mensen met een smalle portemonnee ook coronaproof de straat op kunnen of een winkel, bus of trein in kunnen gaan. Daarom hebben de gemeentefracties van 50PLUS in hun gemeente het voorstel gedaan dat inwoners met een minimuminkomen gratis mondkapjes krijgen. Met succes! Want het voorstel van 50PLUS is inmiddels in veertien gemeenten aangenomen.

Mondkapjes - Beeld: Pixabay

De mondkapjes worden gratis beschikbaar gesteld en kunnen bij verschillende organisaties worden opgehaald in de veertien gemeenten die het 50PLUS-voorstel hebben omarmd. Zo kunnen cliënten van de Voedselbank de mondkapjes meenemen als ze hun voedselpakketten komen ophalen, maar in de meeste gemeenten kunnen ze ook bij het gemeentehuis worden afgehaald.

De gemeenten waar mensen nu al gratis mondkapjes krijgen, zijn Helmond, Hardenberg, ‘s-Hertogenbosch, Rotterdam, Bergen op Zoom, Maasgouw, Assen, Westerkwartier, Emmen, Eindhoven, Breda, Vlissingen, Venlo en Tilburg (verspreiding in Tilburg gebeurt alleen via de Voedselbank en eventueel via diverse maatschappelijke organisaties).

De kracht van samenwerken

“We gaan dit voorstel ook in andere gemeenten indienen om ervoor te zorgen dat ook daar inwoners met een laag inkomen gratis mondkapjes krijgen”, zegt lijsttrekker Liane den Haan. “Want iedereen moet wat mij betreft op een veilige manier mee kunnen blijven doen in de samenleving! Deze coronatijd is voor iedereen lastig, maar zeker als je ook nog van een minimuminkomen moet rondkomen. Ik ben blij dat we deze mensen hiermee een beetje kunnen helpen.”

“Als nieuwe lijsttrekker laat deze actie van 50PLUS precies zien waar ik me de komende vier jaar voor in wil zetten”, stelt Liane. “Ik geloof in de kracht van samenwerking. Vanuit de gemeentelijke en de landelijke politiek gaan we ons samen inzetten om het leven van mensen iets mooier te maken.”

© 13 november 2020