Aankondiging Algemene Ledenvergadering op 16 oktober

 

Zoals reeds enige weken door Partijvoorzitter Peter Schut werd aangekondigd, is het op zaterdag  16 oktober 2021 eindelijk weer zover! Dan vindt er weer een fysieke openbare Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats, deze keer in Den Bosch. Deze vergadering zal plaatsvinden met inachtneming van de RIVM COVID-19 maatregelen en de locatie is qua ruimte geschikt om iedereen in verantwoorde omstandigheden te kunnen ontvangen. 

 

Daarbij komt dat het merendeel van onze leden inmiddels tweemaal is gevaccineerd. Bovendien heeft het Hoofdbestuur (HB) mede op grond van de resultaten van de recente ledenenquête (78% van de respondenten stemden voor) besloten bij de toegang tot de ALV te vragen naar een bewijs van volledige vaccinatie (via de app op de smartphone of een kopie van het certificaat dat werd verstrekt na de 2de vaccinatie) dan wel een recente (<72 uur) negatieve Corona test.

Uiteraard is de beslissing om al dan niet deel te nemen aan de ALV de individuele verantwoordelijkheid van ieder lid. Het HB meent evenwel dat gegeven de huidige situatie (gunstige ontwikkeling van het aantal besmettingen ten tijde van deze mededeling) en de genomen maatregelen (locatie, handhaving RIVM richtlijnen, toegangscontrole) het verantwoord is om nu weer fysiek bijeen te komen en kijkt er naar uit om na meer dan 18 maanden weer een ‘echte’ ledenvergadering te kunnen houden en elkaar te ontmoeten, uiteraard op 1,5 meter afstand.

De ALV vindt plaats in Congrescentrum 1931, Oude Engelenseweg 1 te 5222 AA Den Bosch. We starten om 10:30 uur precies en eindigen uiterlijk om 15:30 uur, waarna een gezellig samenzijn is gepland. Nadere informatie over route naar het Congrescentrum, parkeermogelijkheden en bereikbaarheid per openbaar vervoer worden bekend gemaakt op de website, per e-mail of per post op 1 oktober 2021.

Hieronder de agenda en algemene informatie inzake deze ALV. De amendeerbare stukken (agendapunten 4, 6 en 9) zijn via een link bij de betreffende agendapunten toegevoegd. De leden die deze convocatie per post ontvangen, krijgen deze documenten toegestuurd na eenvoudig verzoek aan het Partijkantoor (tel. 070-800.92.70, op werkdagen tussen 10:00 en 15:00 uur). Verdere informatie wordt bekend gemaakt op 1 oktober 2021.

Concept Agenda – AV 16 oktober 2021, aanvang 10:30 uur precies (zaal open vanaf 09.45 uur).  Einde vergadering 15:30 uur (aansluitend borrel)

  1. Opening en mededelingen door Voorzitter Peter Schut

  2. Vaststelling agenda

  3. Instelling onafhankelijke stemcommissie

  4. Goedkeuring verslag Algemene Vergadering 8 mei 2021 met bijlagen (Presentatie Algemeen Secretaris Robert Gielisse)
    Het verslag is hierbij gevoegd [klik hier]

  5. Behandeling van – en stemming over ingediende Amendementen en Moties (Presentatie Algemeen Secretaris Robert Gielisse; voorzitter Peter Schut stelt na elke stemming formeel de uitslag vast).

    Het betreft amendementen en moties, die vóór 17 september 2021 uiterlijk 23.59 uur via alv@50pluspartij.nl zijn ingediend of per post zijn binnengekomen op het postadres van het partijkantoor (Secretariaat 50PLUS, Postbus 292, 2501 CG Den Haag). De amendementen en moties zullen tezamen met het preadvies van het Hoofdbestuur worden gepubliceerd op 1 oktober 2021

  6. Financiën
    (Presentatie Vice-Voorzitter en wnd. Penningmeester Gerard van Hooft; voorzitter Peter Schut stelt na elke stemming formeel de uitslag vast).

    Ter goedkeuring:
    A) Jaarstukken 2020 (Jaarverslag en jaarrekening) i.v.m. decharge;
    B) Begroting 2022.

    De Jaarstukken, begroting en verslag FC zijn bijgevoegd [klik hier]voor de jaarstukken, [klik hier] voor de begroting en [klik hier] voor het verslag FC.

  7. Verkiezing Penningmeester HB
    (presentatie Algemeen Secretaris Robert Gielisse; voorzitter Peter Schut stelt na elke stemming formeel de uitslag vast).

    Wegens persoonlijke omstandigheden moest Penningmeester Henk van Elst helaas per 7 juli 2021 aftreden. Op 23 juli 2021 werd de vacature voor de positie van penningmeester voor het HB gepubliceerd en op 6 augustus 2021, aan het einde van de termijn hebben zich twee leden gekandideerd, te weten (in alfabetische volgorde):

    – Hylke ten Cate te Haarlem
    – René Mensink te Den Haag

    Op basis van haar bevindingen heeft de selectiecommissie, bestaande uit de leden van het Dagelijks Bestuur, een unaniem advies uitgebracht aan het HB, waarbij de Commissie o.m. overwoog dat de specifiek voor de functie van penningmeester benodigde competenties en vaardigheden doorslaggevend waren bij de keuze. Gelet op dit advies draagt het HB op grond van artikel 3.1.1 juncto artikel 3.1.3 aan de Algemene Vergadering voor om: 

    René Mensink te benoemen tot penningmeester van het Hoofdbestuur. Het cv en de motivatiebrief van Dhr. Mensink zal vanaf 1 oktober 2021 beschikbaar zijn op de website en aan de leden per e-mail toegezonden. 

    Deze voordracht laat onverlet de mogelijkheid van de andere kandidaat om desgewenst gebruikt te maken van ledenvoordracht als bedoeld in artikel 3.1.3 HHR

  8. Verkiezing Algemeen Bestuurslid HB
    (presentatie Algemeen Secretaris Robert Gielisse; voorzitter Peter Schut stelt na elke stemming formeel de uitslag vast).

    Om persoonlijke redenen is Hoofdbestuurslid Peter Pont per 4 augustus 2021 afgetreden. Op 5 augustus 2021 werd de vacature op de website gepubliceerd, waarbij is aangegeven dat het HB vanwege de te respecteren termijnen afziet van een voorselectie om tot een voordracht te komen en dat in plaats daarvan alle kandidaten die aan de formele vereisten voldeden op een kieslijst zouden worden geplaatst waaruit de Algemene Vergadering haar keuze kan maken.

    Deze kieslijst wordt thans bekendgemaakt.

    Voordat de stemming zal plaatsvinden krijgen de kandidaten gelegenheid om hun kandidatuur kort toe te lichten. De cv’s en motivatiebrieven van de kandidaten zullen vanaf 1 oktober 2021 beschikbaar zijn op de website en aan de leden per e-mail toegezonden. 

    De aldus samengestelde kieslijst bestaat uit 4 personen, te weten (in alfabetische volgorde):

    – de heer Jan-Willem van Es te Amsterdam
    – de heer René Haak te Zoetermeer
    – de heer Anton van den Heuvel te Doetinchem
    – de heer Denis Wood te Assen

  9. Wijzigingen Statuten en HHR
    (Presentatie Algemeen Secretaris Robert Gielisse; voorzitter Peter Schut stelt na elke stemming formeel de uitslag vast).
    Het voorstel is bijgevoegd [klik hier].

    Pauze 12.30 uur – 13.30 uur

  10. Politiek praktisch: Wat vinden de leden?

    Stemsessie met stemkastjes over actuele politieke onderwerpen
    (Presentatie Algemeen Bestuurslid SofiaTsitsouashvili)

  11. Gemeenteraadsverkiezingen 2022
    (presentatie Vice-Voorzitter en GR2022 Coördinator Gerard van Hooft)

  12. Gang van zaken in 2020 bij de 50PLUS Neveninstellingen
    – 
    Wetenschappelijk Instituut (Presentatie Voorzitter Alfons Leerkes)
    – Jan Nagel Foundation (Presentatie Voorzitter Gerrit-Jan van Otterloo)

  13. Even ontspannen: Intermezzo van Cabaretier Jelle Kuiper
    Thema: Verkiezingen in het algemeen en GR2022 in het bijzonder (oftewel hoe 50PLUS er weer bovenop komt)

  14. Toespraak Martin van Rooijen, Politieke Leider 50PLUS

  15. Slotwoord Voorzitter Peter Schut

Borrel (aangeboden door 50PLUS)

Verdere informatie over de wijze van aanmelding voor deze fysieke ALV, hoe gebruik kan worden gemaakt van volmachten (maximaal 2 per persoon), alsmede andere praktische informatie zal op  1 oktober 2021 bekend worden gemaakt via de website, per e-mail of per post.

Namens het Hoofdbestuur en de hele organisatie achter deze Algemene Vergadering en in het bijzonder kantoormanager Anneke van der Helm en kantoormedewerker Jeroen Geerts, wens ik u alvast een prettige bijeenkomst toe op 16 oktober 2021.

Met vriendelijke groeten,

Robert Gielisse
Algemeen Secretaris
20 augustus 2021