Stemmen wegen visual liggend

De naam 50PLUS doet vermoeden dat deze partij enkel staat voor de categorie mensen van 50 jaar en ouder, de 50-plussers. Dit levert de partij het imago op van ‘ouderenpartij’ en daar wil de partij van af.

Maar wat is nu precies de definitie van een ‘oudere’. Wanneer je deze vraag aan mensen stelt zul je waarschijnlijk even zoveel verschillende antwoorden krijgen. De een vindt iemand van 50 al een oudere waar een ander misschien 65, 70 of nog ouder, als antwoord zal geven op deze vraag.

Wanneer je zoekt naar dé definitie van oudere vind je vaak alleen maar synoniemen (AOW-er, bejaarde, een ouder iemand, oude vrouw of man, persoon met veel levenservaring, senior) waar je ook niet veel wijzer van wordt.

De 50-plussers van nu zijn nog lang niet toe aan hun pensioen (variërend tussen de 67 en 68 jaar) en hebben nog vele jaren te gaan in hun arbeidzame leven waar ze hun kennis en kunde, kwaliteiten en expertise kunnen inzetten.

Je leven lang meedoen, dat is de kracht van 50PLUS. En natuurlijk geldt dat niet alleen voor de huidige generatie 50-plussers, maar zeer zeker ook voor de generatie van nu, die over een jaar of 30-35 50-plus is. Ook zij willen verzekerd zijn van een leven lang inkomen, zorg en werk. En om dat voor elkaar te krijgen zullen we daar NU actie op moeten ondernemen.

50PLUS is dus niet alleen maar een partij die staat voor de huidige generatie 50-plussers, maar ook voor de jongere generatie, die in de toekomst 50-plussers worden. 50PLUS is dus geen ouderenpartij die alleen maar opkomt voor de ouderen in onze samenleving.