Forever Young Festival 201850PLUS geeft acte de présence bij twee grote zomerfestivals: het Forever Young Festival in Almere en het Landelijk Democratiefestival in Nijmegen.

De Eerste en Tweede Kamer zijn momenteel met zomerreces en ook gemeenteraden en Provinciale Staten gaan in een zomermodus. Maar dat betekent niet dat u een vakantie lang niets meer van 50PLUS hoort. Onze partij is bijvoorbeeld aanwezig bij twee grote zomerfestivals, één in Almere en één in Nijmegen. Noteer ze in uw zomeragenda!

Forever Young Festival

Op woensdag 21 augustus wordt het Forever Young Festival gehouden. In Almere komen tienduizend senioren bij elkaar om samen plezier te maken, te genieten en feest te vieren. Dat is de beste manier om zomereenzaamheid tegen te gaan. Er is geen festival zo veelzijdig als het Forever Young Festival: er zijn verschillende podia met live muziek, theater, cabaret, dans, talentenshows, workshops, straatartiesten, boottochtjes en een nostalgische kermis.

Het Forever Young Festival bouwt op 21 augustus aan het grootste seniorennetwerk van Nederland. Makkelijk contact maken met leeftijdgenoten, veel leuke activiteiten, nieuwe herinneringen, dat zijn de ingrediënten van het Forever Young-recept. Op het festival wordt driemaal een debat georganiseerd waaraan 50PLUS deelneemt. Partijleider Henk Krol is aanwezig en gaat in gesprek met de festivalbezoekers.

► Meer informatie op foreveryoungfestival.nl


Landelijk Democratiefestival

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus organiseren de VNG en het Ministerie van BZK op het eiland Veur-Lent in de Waal bij Nijmegen het eerste Landelijk Democratiefestival. Bezoekers praten tijdens het festival over het Nederland van nu en straks met elkaar, landelijke en lokale politici, met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven en journalisten.

Op het Landelijk Democratiefestival wordt de democratie gevierd en ervaren: dat we in een land leven waar je je mening mag geven, waar er verschillen mogen zijn, en waar we samen keuzes maken. Op het festival is een belangrijke rol weggelegd voor politieke partijen; ook politici van 50PLUS zijn aanwezig bij debatten en voor gesprekken.

► Meer informatie op democratiefestival.nu