Een jaar geleden werd op 27 februari patiënt 0 opgenomen in het ETZ in TilburgBrabant telde een jaar later op dat moment 2874 overledenen….  50Plus Tilburg was van mening deze mensen te herdenken in een besloten bijeenkomst in de Hasseltse Kapel. De herdenking, met  2874 kaarsjes in de kapelen evenzoveel buiten in de vorm van een groot hart, werd op een bijzondere wijze gevierd. Jean-Luc Murk (viroloog ETZ), Piet van de Bosch (Rode Kruis), YvonneRobben (Nabestaande) en Liane den Haan (partijleider 50Plus) spraken ieder voor zich over hunervaringenmet corona. Hartverwarmend, emotioneel en toch met vertrouwen dat ook aan deze pandemie een einde zal komen.

Na afloop werden buiten 2874 kaarsjes ontstoken om iedereen te herdenken die het virus niet heeft overleefd.

Onze fractievoorzitter Henk van Tilborg leidde de bijeenkomst op een eerbiedige wijze en zangeres Farah zong een 3 tal liedjes.

Burgemeester Weterings sloot aan bij het ontsteken van de kaarsjes buiten, waarmee het verlichte hart een passend slot was van deze bijzondere herdenking. Hier de directe link naar de hele uitzending van Omroep Brabant: klik hier


Meldpunt 50PLUS