Zeeland is gecompenseerd.

Door George Lernout.

Niemand was echt blij, maar er was geen keuze en omdat de gemeenteraad van Vlissingen en het Waterschap al akkoord waren, zaten we als Statenfractie klem. Wij wilden eigenlijk andere dingen een echt ziekenhuis op Walcheren en een Universiteit. Maar wensen worden niet altijd vervuld, dus moesten we wel akkoord gaan met het voorgelegde pakket.

Het risico om uiteindelijk met lege handen achter te blijven was te groot,50PLUS denkt altijd ook aan het algemene belang, want de uitvoering van een aantal voorstellen zal nog wel enige tijd duren. Onze motie voor het openbaarvervoer is vrijdag wel aangenomen, maar dat was voor de VVD en de SGP natuurlijk weer een stap te ver, gelukkig met steun van de oppositie en de PvdA kwam onze motie er  wel  door.

Zeeland blijft een gespleten gebied, dat merken we telkens weer, het is een eilendenrijk met sterk verschillende opvattingen, Tholen is heel aders dan Zeeuws Vlaanderen en dan merk je toch dat de samenhang beperkt is. Dat kwam naar voren in de discussie over de Regionale Energie Strategie een heel belangrijke reeks van besluiten, die een staalkaart  zijn,  die aangeven  hoe het energie beleid er voor de komende 20 jaar uit gaat zien. Dat is lastig maar noodzakelijk om zekerheid van energie voor onze samenleving te regelen. Ook daar hebben wij onze inbreng kunnen doen, dit gaat met name over wensen die wij hebben over de manier waarop deze besluiten naar de inwoners van Zeeland worden gecommuniceerd, want dat moet helder en begrijpelijk.

Waar ook over gepraat werd, was  de nota ´Zichtbaar Zeeland` hier hebben wij ook gevraagd om aandacht voor de ouderen, niet alles digitaal ook zaken op papier, van groot belang voor al degenen die hun vakantie hier doorbrengen en speciaal voor de ouderen.

Deze vergadering was lang maar belangrijk en 50PLUS was op alle fronten nadrukelijk aanwezig in een goede en eendrachtige samenwerking proberen we steeds weer die punten te scoren, die voor onze kiezers belangrijk zijn.

Jammer dat onze opzet voor de Westerscheldetunnel door de tegenweking van de VVD. CDA, CU en D66  het niet heeft gehaald aan 50PLUS heeft het niet gelegen.