VVD-Tweede Kamerlid Dilan Yesilgöz-Zegerius is winnaar van de door 50PLUS uitgereikte Gouden Tol 2019.

Henk Krol reikt De Gouden Tol 2019 uit

VVD-Tweede Kamerlid Dilan Yesilgöz-Zegerius is winnaar van de trofee De Gouden Tol 2019. Dat heeft Henk Krol, fractievoorzitter van 50PLUS, vanochtend bekendgemaakt in het Radio 1-programma ‘1 op 1’ van Sven Kockelmann. De Gouden Tol is een jaarlijks terugkerende prijs voor die parlementariër of bewindspersoon die de mooiste draai heeft gegeven aan het veranderen van zijn of haar standpunt. Ontvangers van de wekelijkse digitale nieuwsbrief van 50PLUS konden de afgelopen dagen hun stem uitbrengen op drie genomineerden. Vele honderden maakten hiervan gebruik.

Dilan YesilgözOpenlijke draai

Dilan Yesilgöz-Zegerius (foto) won de prijs voor haar openlijke draai bij het vuurwerkverbod. Het VVD-Kamerlid durfde – tegen de zin van haar fractie in – net als 50PLUS te pleiten voor een vuurwerkverbod voor particulieren. Ze werd door haar fractie teruggefloten en kwam daar bewonderenswaardig eerlijk voor uit. 

Eindejaartraditie

De andere genomineerden waren de fractievoorzitters van GroenLinks en PvdA, Jesse Klaver en Lodewijk Asscher – een gedeelde nominatie voor hun positieve draai op het pensioendossier – en minister Sander Dekker van Rechtsbescherming vanwege zijn fantastische draai op het tbs-dossier. Dilan Yesilgöz-Zegerius won met 45,9 procent van de stemmen; nipt gevolgd door de gedeelde nominatie van Klaver en Asscher met 44,3 procent van de stemmen. Sander Dekker eindigde onderaan met 9,8 procent. De Gouden Trofee werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en moet een terugkerende eindejaartraditie worden.

© 20 december 2019

%MCEPASTEBIN%