50PLUS-lijsttrekker Liane den Haan  “In de politiek sta je aan het roer en daar is meer invloed uit te oefenen op het ouderenbeleid”, zegt lijsttrekker Liane den Haan in het AD.

Wie de lijsttrekker van 50PLUS bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart beter wil leren kennen, kan in het AD een uitgebreid interview met Liane den Haan lezen. In dat gesprek vertelt Liane over haar missie: “Met 50PLUS wil ik het leven van ouderen mooier maken”.

Meer invloed

Liane den Haan voerde als directeur-bestuurder vijftien jaar ouderenorganisatie ANBO aan. Nu stapt ze over naar de politiek. Een logische stap vindt ze zelf: “In de politiek sta je aan het roer en daar is meer invloed uit te oefenen op het ouderenbeleid”, vertelt ze. “In 2005 is het themarapport Ouderenbeleid uitgebracht. Dat rapport is nog steeds actueel. Er is niet zo gek veel veranderd in al die jaren. Het gaat niet snel.”

Politiek dichtbij

Liane denkt op diverse onderwerpen die met name ook ouderen aangaan invloed te kunnen uitoefenen. “Veiligheid op straat en in de directe woonomgeving, alternatieve woonvormen voor ouderen, bereikbaarheid en vooral de betaalbaarheid van de gezondheidszorg en koopkrachtreparatie voor gepensioneerden”, somt de lijsttrekker enkele belangrijke thema's op. “Het gaat er om dat de politiek dichtbij komt te staan.”

Gewoon gezellig

Liane den Haan zegt in het AD mensen die kritiek hebben op 50PLUS graag mee te nemen naar lokale afdelingen, naar ledenvergaderingen of bijeenkomsten. “Loop maar eens mee en observeer maar, bied ik hen aan. Dan valt op dat onze mensen in de partij constructief bezig zijn met politiek en met elkaar. Het is vaak gewoon gezellig zelfs. Wel denk ik dat de politieke kant van de partij meer samen moet optrekken.”

► Lees het volledige interview met Liane den Haan in het AD: klik hier

© 22 oktober 2020